Daag ons uit
Zit jij met een vegan vraagstuk en zou jij wel wat ondersteuning kunnen gebruiken? Daag ons dan uit. Wij hebben een team van 17 vegan food ontwikkelaars (Masters) die jou graag willen helpen. Voor de duidelijkheid: wij zijn geen PL leverancier!
Bowls Master Liset
Vegan, glutenvrij én hartstikke lekker. De vegan buddha bowls en salades van Liset zijn rijk aan groenten, granen, noten, zaden, peulvruchten en tempeh of tofu, en ze bevatten geen geraffineerde suikers of smaakversterkers. In het kort: puur en gezond eten wat je vitaal laat voelen! Liset wil het mensen makkelijker maken om gezond en vegan te eten. Vanuit deze gedachte is zij ook begonnen met ROOTS Amsterdam, een plant-based food café.
Sandwiches & Wraps Master Gaia
Gaia is een gepassioneerde kok uit Italië. Ze is opgegroeid in het restaurant van haar ouders, waar ze haar liefde voor vegan koken ontdekte. Ze heeft over de hele wereld gereisd en overal waar ze kwam vond ze culinaire inspiratie voor haar vegan recepten. Ze heeft een tijd lang in Australië gewoond, waar ze voor niemand minder dan Jamie Oliver werkt. Naast koken is haar tweede passie kite surfen en in 2016 blies de wind haar naar het meest zuidelijke puntje van Europa: Tarifa in Spanje. Ze opende hier samen met haar vriend een klein vegan restaurant vanuit een zeecontainer, dat ze ‘Power House’ noemden. Binnen twee jaar werd ‘Power House’ zo populair dat ze naar een grotere locatie moesten verhuizen, en het is nu één van de hotspots van Tarifa. Gaia is voor het Vegan Masters team geselecteerd dankzij haar geweldige vegan sandwiches en vegan wraps.
Sushi Masters Veronica & David
Op zoek naar de beste vegan sushi? Bij Vegan Masters ben je aan het juiste adres! Masters David & Veronica van de Vegan Sushi Bar zijn degenen die onze vegan sushi maken. Het idee om sushi zonder vis te creëren kwam bij David op nadat zijn zusje een visallergie had ontwikkeld. David en Veronica hebben wekenlang samen in de keuken gewerkt aan recepten voor een 100% plantaardige versie van sushi waar iedereen van kan genieten. Van vegan tuna sushi tot vegan gyoza, geloof ons, dit wil je proeven!
Pizza Master Isabeau
Vegan pizza maken, dat zit onze Master Isabeau in het bloed. Bijna veertig jaar geleden startte haar grootmoeder een Italiaans restaurant in Nederland. Haar vader erfde het pizza-virus van zijn moeder en opende een keten van pizza bezorgrestaurants. Je kunt wel zeggen dat Isabeau is opgegroeid met pizza! Isabeau werd door haar veganistische vader uitgedaagd om niet één vegan pizza recept, maar wel drie spannende nieuwe recepten te bedenken voor 100% plantaardige pizza’s. En dat is zeker gelukt! Haar pizza’s hebben niet alleen de lekkerste vegan pizza toppings, maar ook de beste vegan pizza kaas van niemand anders dan onze Cheese Master Brad, CEO van Willicroft.
Burger Master Randy
Meet Randy, onze Vegan Burger Master, en werkzaam als kok op filmsets. Stoer vegan eten creëren is zijn missie, en hij verzint graag recepten waarmee hij continu zijn eigen grenzen verlegt. Het concept van vegan junkfood was erg nieuw voor hem, maar dat hield hem niet tegen in zijn zoektocht naar het beste vegan burger recept. Wij zijn ervan overtuigd dat hij erin is geslaagd om twee van de beste vegan burgers te ontwikkelen. Nieuwsgierig? We presenteren je de No Way Burger en Don’t Be Chicken Burger!
Curry Master Jason
Met zijn fantastische vegan curry recept wist Jason de titel van Curry Master te bemachtigen. Jason raakt geïnspireerd door kleuren en gedurfde smaken: zijn missie is om te laten zien dat vegan food niet saai hoeft te zijn. Naast dat zijn gerechten barsten van de lekkere smaken, zien ze er ook nog eens prachtig uit doordat Jason met natuurlijke kleurstoffen werkt. Natuurlijke kleurstoffen worden gewonnen uit groenten en fruit. Jason maakt in zijn vegan curry gebruik van een rode bietensap kleurstof en spinazie als kleurstof.
Indonesian Cuisine Master Margie
Margie heeft vanaf kleins af aan al ervaring in de Indonesische keuken, maar zij maakt pas sinds kort Indonesisch groentegerechten die 100% plantaardig zijn. Zij heeft jarenlang haar eigen Aziatische toko gehad, catering verzorgd en Aziatische kookworkshops gegeven. Koken is een grote passie voor haar en een vegan Indonesisch recept creëren ziet zij als een leuke uitdaging. Zij verbouwt haar eigen groenten en deelt haar vegan recepten op haar social media kanalen onder de naam ‘The Green Kitchen by Margie’.
Seaweed Master Mark
Onze Seaweed Master Mark heeft een activistisch verleden. Dit activisme zet hij nu in voor positive change met de beste vegan burger op de planeet, voor de planeet! Samen met Lisette Kreischer ontwikkelde Mark in 2012 The Dutch Weed Burger, een vegan burger verrijkt met lokaal geteeld zeewier uit de Oosterschelde. Na jarenlang op de grootste festivals te hebben gestaan om vegan burgers te verkopen vanuit de food truck, kun je The Dutch Weed Burger nu ook thuis eten. Deze plantaardige proteïnebom ademt duurzaamheid en dit is terug te zien in het hele productieproces. Zeewier is een hoogwaardige eiwitbron. De teelt neemt geen kostbare landbouwgrond in beslag en verbruikt nauwelijks zoetwater. Daarom is zeewier de basis van alle Dutch Weed Burger producten.
Kebab Master Pascal
Wat is nou de ultieme, duurzame, future proof vegan festival snack? Met die vraag klopte Lowlands in 2018 bij Pascal en Michael aan. Over het antwoord konden ze kort zijn: Karma Kebab. Vegan kebab maken van knolselderij, dat was iets nieuws! Lokaal geproduceerd en super duurzaam. Verse volkoren pita eromheen, ongeëvenaarde vegan knoflooksaus erover, en je hebt een hap waar zelfs de meest doorgewinterde carnivoor van gaat watertanden. Zo lieten zij rijen vol hongerige festivalgangers ervaren hoe lekker plantaardige kebab kan zijn. Tijd dus om de rest van Nederland te gaan veroveren. Want met z’n allen eten wij de wereld een beetje beter.
Spreads Master Foppe
Onze heerlijke vegan spreads zijn ontwikkeld door Spreads Master Foppe. Heerlijk op een boterham, bij een toastje, of met ons onovertroffen Olive Bread.
Pastry Master Ben
Ben is een ambachtelijke patissier. Hij is opgegroeid in de beste Amsterdamse banketbakkerijen, en heeft vervolgens zijn zoektocht naar kennis verder voortgezet in hotels en restaurants. Na jaren gewerkt te hebben voor verschillende 5-sterren hotels, heeft hij als chef patissier voor meerdere Michelinsterren-restaurants in Amsterdam en Londen gewerkt. Nu combineert Ben zijn kennis en zijn verstand van het bakkersambacht voor de creatie van vegan gebak, vegan snacks, vegan bites en vegan pastei.
Breakfast Master Rosanne
Wil jij een lekker, voedzaam vegan ontbijt bestellen, dan staat onze Vegan Breakfast Master Rosanne voor jou klaar. Een ‘foodie’ in hart en nieren, wonend in het mooie Rotterdam en regelmatig in de keuken te vinden. Daar ontstond ook de liefde voor havermout die zij met haar vegan gerechten naar een hoger level heeft getild. Als actief sporter weet Rosanne wat een gevarieerd en gezond plantaardig ontbijt moet bevatten om jou die ultieme start van de ochtend te geven zodat jij de rest van de dag energiek bent.